skip to Main Content

SOMMARUTFLYKT TILL SKÄRGÅRDEN: CAFÉ ARALIA OCH SVEDJEHAMN

Förra veckan, dagen innan svärmor åkte hem tillbaka till Tyskland, åkte vi ut på en lite utfärd till Björköby. Jag har ungefär hela sommaren tjatat på Philipp att vi måste åka ut till det där mysiga lilla caféet i Björköby som jag har sett på instagram. Aldrig har vi ändå kommit oss dit. Men nu hade jag och svärmor en ledig eftermiddag, så jag tog med henne dit!

Café Aralia var precis så mysigt som jag hade föreställt mig. Det visade sig dessutom vara en ypperlig idé att bege sig ut i skärgården i denna sommarhetta. Det var nämligen åtminstone 2 grader svalare där ute på holmen och vi behövde liksom inte svettas medan vi satt och mumsade på en cheesecake och drack varsin kopp kaffe under ett parasoll.

Baby trivdes också bra, även på detta café. Både i famnarna och i vagnen. Vi har förresten köpt en ny resevagn inför vår stundande tysklandsresa och jag håller på att ”köra in” den nu. Så att vi båda ska vänja oss. Hittills får den mycket väl godkänt och åtminstone nu i värmen verkar den dessutom vara sval och skön att ligga i. Framförallt är den ju behändig att ha med sig överallt, eftersom den bara kan ligga kvar i bilen hela tiden utan att ta någon plats. Nog för att vår egentligen vagn också är ganska mobil, men denna är liksom något alldeles speciellt! Den blir liten som ett handbagage när man fäller ihop den.

Jag blev mycket nöjd med vår lilla cafévistelse och eftersom vi ännu kände oss lite äventyrslystna så åkte vi ännu några kilometer vidare till Svedjehamn.

Jag insåg att jag nog inte varit i Svedjehamn på några år. Oklart om jag var där ifjol. Åtminstone en gång i sommaren borde man ju som Korsholmare ta sig dit 😛 Bara vår lilla blir lite större så vill jag åka ut på kryssning från Svedjehamn till Valsörarna igen. Där tror jag inte att jag har varit sedan 2011 (hittade ett gammalt inlägg därifrån!). Svärmor är också hugad på en sådan utflykt, så kanske vi lyckas med en sådan nästa sommar?

Vi började så småningom ändå få lite bråttom tillbaka till stan, så vi hann inte vandra ur till Saltkaret denna gång. Men åtminstone åt vi varsin glass i Salteriet innan vi körde hem igen.

Sara.


English summary: 

My mother in law and, men and the little one went on a little tour to Björköby last week. I had always wanted to visit the cute little café Aralia, which I had only seen on social media before. It was exactly as cute as I had imagined it. We had coffee and cakes and then continues on to the Svedjehamn harbour. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top