skip to Main Content

TYSKLAND DAG 5 OCH 6 – MÜNSTER OCH MERA GÄSTER

Åtminstone en shoppingrunda till staden Münster är obligatorisk då vi är i Tyskland. Münster ligger bara cirka 25 minuters bilväg från den lilla staden där svärmor bor. Denna gång var jag dock betydligt mer intresserad av helt andra butiker än vanligt, nämligen barnklädesbutikerna! Det finns ett underbart stort varuhus i Münster (MUKK) med leksaker, kläder och övriga baby/barnprylar. Tre våningar! Dessutom finns det fina och praktiska rum för blöjbyten och till och med amningsrum. 10 poäng!

Förra gången vi var i Münster var jag gravid och hade just innan resan varit på 20-veckors ultraljudet. Där hade de inte riktigt lyckats se om allt faktiskt stod bra till med det lilla babyhjärtat. Visserligen sade läkaren åt oss att inte oroa oss och komma tillbaka för ett nytt ultraljud genast efter resan. Men hur lätt är det då att inte oroa sig när man får höra någonting sådant? Jag hade tänkt ge mig själv lov att börja shoppa babykläder just efter det där ultraljudet, men när läkaren ville dubbelkolla hjärtat, vågade jag ju inte heller börja köpa någonting. Så fastän vi då redan kollade utbudet på MUKK i julas, vågade jag inte riktigt köpa någonting ännu. Det här med att åka på resa typ dagen efter ett ultraljud är ju för övrigt inget jag rekommenderar. Båda gångerna fick jag alltså åka iväg på resan orolig. Men det är ju en helt annan historia…

Ni kan ju gissa 3 gånger om jag var LITE exalterad att shoppa babykläder denna gång! Hittade många fina saker, några klänningar som jag hoppas ska passa nästa vår och sommar åt vår liten. Älskar Petit Bateau, Steiff har mycket fint, även Molo och förstås Mini Rodini är favoriter. Plus en massa andra märken finns också där. Visserligen kan man ju shoppa dessa online också, men så mycket trevligare och roligare att klämma och känna innan!

Vi pausade på Marktcafé. Beställde in en Flammkuchen att dela på. Men genast den kom till bordet (trots att vi satt inomhus) kom också 6 (!!!) getingar och hälsade på. Inte särskilt mysigt alls. Jag hade fullt sjå med getingarna så glömde till och med att ta bilder. Tyvärr har kvaliteten nog gått ner på Marktcafé på alla sätt (det har varit en favorit för mig förr!). Note to self är att gå någon annanstans nästa gång. Jag som annars älskar (mycket) fetaost på ALLT, måste till och med erkänna att det var för mycket (!) fetaost på vår Flammkuchen. Man hade lika gärna bara kunnat äta en burk med fetaost istället. Också när jag skulle gå iväg på wc och byta blöja på liten så fanns där ett hårt och skrangligt skötbord OCH flera getingar, så jag vände nog på klacken. Tyvärr verkade personalen inte städa bort matrester så snabbt; högar av tallrikar med matrester och halvdruckna koppar stod länge kvar på bardisken innan de diskades. Så det är ju klart att det kommer in en massa getingar då! Dessutom långsam service. Måste bara komma ihåg det till nästa gång att gå någon annanstans faktiskt.

Men Münster var lika fint som alltid. Och extra trevligt att gå omkring och skuffa barnvagn förstås 🙂

På kvällen efter shoppingturen fick vi gäster, igen. Men nu råkade liten ha en lite dålig kväll så jag hade inte möjlighet att ha framme kameran någonting. Jag antar att det blev lite för mycket program för henne och alldeles för mycket gäster hela tiden, så hon var inte direkt på så bra humör. Så nu har jag alltså hoppat till dag nummer 6 i Tyskland, och de resterande tre bilderna är alltså från följande dag. På dagen hade vi åkt till outleten i Ochtrup igen för en liten shoppingrunda och på kvällen fick vi gäster igen.

Sara.


English summary: 
Pictures from day 5 and 6 in Germany. On day 5 we went to Münster for some shopping. I was enjoying the shopping of kids clothing and stuff. So many nice stores in Münster! Especially the large store Mukk, 3 floors of kids toys, clothing and gear. I loved it! On the evening we had guests again, but unfortunately I had no time to take pictures so these ”evening pictures” are now from day 6 evening. In the day we had visited the outlet again, and in the evening we had some more guests over. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top