skip to Main Content

TYSKLAND DAG 8 – MÜNSTER OCH LIBANESISK RESTAURANG

På torsdagen åkte vi in till Münster igen en sväng. Vädret var vackert och vi (alltså jag) ville ännu hinna shoppa lite. Jag hade googlat fram alla barnklädesaffärer i Münster och vi bockade av dem en efter en. Den sista hann vi tyvärr inte med, men det får väl bli nästa gång istället! Nu vet jag ju i alla fall var de finns 😛

Av en händelse hade jag på Instagram råkat se några fina barnkläder på en bild när jag scrollade igenom ”explore” kategorin. Döm av min förvåning när jag sedan råkar se att det var en bild som delats av någon som hade varit och shoppat just i Münster! Ganska häftigt sammanträffande att jag hade råkat klicka just på den bilden. Detta var alltså någon gång i juli långt innan vi ens var påväg till Tyskland. Men jag hade lagt butiken på minne.

Vi letade upp den lilla butiken, som låg en bit borta från centrum. Och det visade sig att jag hade kunnat shoppa upp ungefär hela butiken. Jag älskar ”unika, handgjorda” kläder. Försäljaren berättade också att man kunde specialbeställa kläder om det var något visst tyg man gillade, så kunde de sy upp av samma tyg ett annat plagg i annan storlek, precis som man ville ha det. Vi handlade hem 1 klänning och en liten ”gympaväska”. Nu har jag tyvärr ingen bild på varken butiken eller de saker vi handlade. Men kommer väl nog tids nog här på bloggen bara vi kommer ”hem tillbaka”. Dein Kreativregal heter den förresten.

Vi tog ännu ett varv via MUKK också. Där tog jag bild på den här klänningen nedan, eftersom jag ville tipsa om den som julklapp av svärmor. Men så kunde jag ändå inte släppa den, och så slutade det med att jag köpte hem den själv. Den passar eventuellt någon gång i vinter. Vi hittade också en annan trevlig butik, ”Hej Cutie” hette den. Där fanns Mini Rodini och andra trevliga märken på stor rea! Jag köpte några Mini Rodini klänningar för jättelite pengar eftersom jag tror att det var på typ -60% på den. Nice! 

Efter att vi shoppat runt ett tag så började lilltjejen bli lite hungrig. Visst har jag nu äntligen kommit till en punkt där jag inte känner mig alltför obekväm att amma offentligt. Jag har också suttit mig ner på parkbänkar och ammat. Men nu började faktiskt jag och Philipp också bli lite hungriga och eftersom vi inte hade hunnit med någon middag på Altes Gasthaus Leve denna gång (vår favoritrestaurang i Münster!), så tänkte vi att det kunde passa bra med lunch istället. Vi befann oss ändå i närheten.

Vi hade väl bara tänkt äta ”något litet”. Men så såg vi schnitzel med svampsås på menyn och täntke att en Schnitzel måste ju ätas per Tysklandsresa. Vi beställde, jag ammade och tösen somnade och jag fick faktiskt äta i lugn och ro för en gångs skull!

Philipp beställde också in en extra portion rödkål. Tydligen är det någonting som han också ”måste äta” när vi är i Tyskland. Han fick nog ha hela portionen för sig själv…

Annars brukar vi ju äta varsin hotdog på Münster’s hot dog station när vi är på stan. Bästa hot-doggarna jag någonsin ätit. Men det är liksom bara en lucka i väggen och det finns ingenstans att ens sitta. Så vi fick skippa det denna gång, eftersom jag gärna vill ha någonstans att sitta när liten ska äta.

Vi blev något mätta. Jag orkade inte ens äta upp min schnitzel.

Sedan fortsatte vi shoppandet lite grann, men mest vandrade vi ändå omkring bara för att titta på staden och husen. Jag älskar ju det!

Och förstås ta tusen bilder på dessa hus, trots att jag redan har fotat dem så många gånger förut 😛

Vi vandrade omkring så länge att vi inte ens hann åka hem till Altenberge innan middagen. Vi hade bokat in en sista middag med svärmor och Philipps moster.

I många år har vi pratat om att besöka den libanesiska restaurangen igen (oklart vadd en heter). Vi har varit där en gång förut, medan vi bodde i Tyskland. Det börjar alltså snart vara 10 år sedan. Ungefär varje tysklandsresa sedan dess har vi pratat om att vi borde besöka restaurangen igen, men har aldrig fått till det. Förrän nu!

Och maten var supergod! Speciellt förrätterna (som alltid!). En massa olika mönjor och godsaker.

Det var dock supervarmt inne i restaurangenlillis var lite orolig av sig och fick hoppa från famn till famn.

Normalt brukar vi klara oss på en flaska mjölk under restaurangbesök, men nu gick det inte och jag fick amma. Något svettigt i hettan!

Maten var som sagt supergod och personalen riktigt trevlig och serviceminded! Vi måste absolut komma tillbaka hit igen. Och det får ju inte gå 10 år till denna gång.

Sara.


English summary: 

We spent the entire day in Münster. First some serious kids’ clothing shopping. Later lunch, followed by some more shopping and strolling. And even later we had dinner at a Lebanese restaurang in Münster. The food was really delishous. We had only been here 10 years ago, but it was still exctly as great as i remembered. Unfortunately I do not remember the name of the restaurant. But i am sure it is googleable. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top