skip to Main Content

TYSKLAND DAG 9 – PROMENAD I BAGNO OCH BURGSTEINFURT

Sista dagen i Münster spenderade vi med svärfar. Vi åt frukost och gick sedan iväg på promenad i Bagno och Burgsteinfurt. Bagno är liksom en slottspark med en sjö. Kanske man kan kalla det för det. I Burgsteinfurt finns nämligen ett slott och detta är den tillhörande parken. I själva slottet bor faktiskt ännu adliga personer. Försökte googla vad de har för titlar men hittade tyvärr inget. Men i hela parken får man vandra fritt. Vilket vi gjorde.

I den ena endan av parken finns golfklubbens klubbhus, där man också kan pausa för både mat och dricka.

Vissa chillade också en stund.

Vädret började se lite ostadigt ut, så vi tog den kortare vägen tillbaka. Inte runt själva sjön Bagno. Men det var riktigt fint och mysigt åt andra hållet också.

Här nedan syns slottet jag nyss skrev om. Det skulle vara väldigt roligt att se det inifrån men eftersom det som sagt faktiskt bor en familj där inne så går det inte. Slottet lär vara det enda ”vattenslottet” i hela Westfalen. Alltså ett slott omgivet av vatten. Oklart vad det kan tänkas heta på svenska.

Innan vi vandrade tillbaka till svärfar gick vi också igenom centrum. Också en riktigt mysig stad! Jag tror att jag aldrig hade varit här förut.

Faffa och baby!

På kvällen hade vi beställt bord på en italiensk restaurang. Ristorante Locoselli (in der Schlossmühle). Vi åt supergod antipasti till förrätt. Det var liksom inte det där ”samma gamla vanliga” italienska förrätten, utan lite mera speciellt. Så gott! Och vem kan motstå en tallrik gnocchi när det finns på menyn? Inte jag i alla fall. Så till huvudrätt åt jag Gnocchi med ricotta, tomater och aubergine. Älskade det!

Sara.


English summary:

A day with my father in law in Burgsteinfurt. We started off with a walk in Bagno, with a pause at the golf club. We continued walking past the castle of Steinfurt and the center. Which I don’t think I had visited previously. In the evening we had dinner at an Italian restaurant with amazing food. Super good antipasti, and delicious gnocchi with ricotta. Yummy! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top