skip to Main Content

November genom mobilen

November 2018. En ganska händelserik månad på många sätt! I början fick vi sköta om hunden Kasper i 5 dagar. Vi fick njuta av några vackra, om än ganska blöta, dagar och jag fick ständigt duscha hundarna.

Jag var också till tandläkaren. En av de få bilderna på mig ensam som blivit tagna denna månad, i hissen på vägg upp till tandläkaren. Nu är mina tänder förresten helt fixade, förutom visdomstanden som måste opereras ut. Kan inte bara dras. Huj. Väntar på domen om tandläkaren kan göra operationen, eller om jag måste till sjukhuset. Men jag har inte så hemskt bråttom med den saken, eftersom jag inte har några direkt problem av den (ännu). Huj ändå!

Den andra veckan i november var Philipp på arbetsresa till Köpenhamn nästan hela veckan. Och det är faktiskt inte så hemskt angenämt att vara ensam med hund och baby i 5 dagar. Då är det nog betydligt lättare att ha två hundar och en baby på två vuxna. Min mamma tog Elmeri en natt och kom ofta och hjälpte till lite med kvällspromenaderna. Det är lite jobbigt när Lia redan har gått och lagt sig och man ännu måste ut med hunden. (Hur gör andra med sånthär???).

Lördagen innan farsdag blev vi bjudna på födelsedagsmiddag till Frans & Nicole. Mums! Jag gick förresten också en loppisrunda till Combo och Comboliina och kom hem med en halare, två julklänningar och ett hårband. Precis vad jag hade letat efter, det var verkligen en success. Till farsdagspresent hade jag fixat en fotobok på alla bilder jag tagit på Philipp och Lia tillsammans det första halvåret.

I mitten av månaden hade vi rådgivning. Allt såg bra ut. Vi tog också båda influensavaccin samtidigt. Jag hör själv till riskgrupp, och det gör ju Lia också eftersom hon ännu är så liten. Efteråt träffade vi gamla mommo i caféet på HVC.

Vi har också fotat årets julkort. Det var extremt svettigt, men blev nog ganska bra ändå. Både jag och Lia har varit förkylda en vända, men en väldigt lindrig variant denna gång. Som tur. Mot slutet av månaden fick vi också njuta av supernice novemberväder och jag försökte vara ute och gå så mycket som möjligt. Vi prövade på babygunga för första gången. Lia gillade.

Två mammagruppsträffar har vi också hunnit med i november. En i GW gallerian och en hemma hos en i gruppen. Har också hunnit testa nya Espresso House (3 gånger, haha!). Vi har också varit på en husvisning i Sundom, alltså ett färdigt hus som Kannustalo visade upp. För inspiration!

Sista måndagen åkte jag in till stan i tron om att jag skulle delta i en föreläsning om första hjälpen för barn. MEN, det visade sig att jag hade tagit fel på veckan. Håxade mig först på trappan när jag inte såg någon på plats och jag själv var 1 minut sen. Har amningshjärnan kanske slagit till på riktigt nu?

Den första snön har vi ju också fått smaka på! Idag är den tyvärr (bokstavligen) helt bortblåst. Även om jag generellt ogillar kallt och vinter så är det ändå skönare med snö när det blir lite ljusare, och dessutom blir hundarna inte så skitiga när det är snö istället för lerslask.

Julsäsongen har också inletts genom att jag har bakat jultårtor och satt upp julbelysning på terrassen. Mera julpyntande tänkte jag dock idka i helgen. Jag hamnade också att jobba en liten stund denna vecka. Hade tur med att Lia råkade sova just då. Och igår kväll hade jag träff med en vän på Sweet Vaasa. Hade för första gången med mig Lia på café/restaurang en kväll, och det gick helt superbra! Hon brukar ju kunna vara lite cranky om kvällarna då hon bara sover en gång om dagen. Men det gick hur bra som helst!

Och idag, den sista november ska vi in still banken och skriva på lite lånepapper. Men mera om det i ett annat inlägg 😀

Sara.


English summary:

November through my mobile camera. It has been a quite eventful month. Quite many café/restaurant visits, a visit to the dentist for me, we took care of Kasper the dog for 5 days, Philipp was on a work trip for five days and I was taking care of baby and dog on my own (this is very hard!). Both Lia and I had a little cold this month (Lia’s first cold). We celebrated Philipp’s first Father’s day, visited my grandmother, I was working for a bit, I put up the first Xmas lights. And a lot more! Today, the last of November, we will go to the bank and sign some loan papers! But more about that in another post… 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top