skip to Main Content

Ultraljudet

Det var inte meningen att lämna förra inlägget som en cliffhanger. Vardagen kom lite emellan. Förra veckan var vi alltså på sjukhuset med Lillis för att göra ultraljud på höften. Resultatet visade att ena höften var 57 grader och den andra 59 grader (Alfavinkeln). Denna vinkel ska egentligen vara över 60 för att vara helt normal.

Efter ultraljudet på röntgenavdelningen fick vi sedan nervöst förflytta oss till barnpolikliniken för att träffa en barnkirurg. Efter att ha undersökt höfterna konstaterade han ändå att de var ok. Och att gradtalen också kan skilja lite på läkarens ”handstil”. Så ut kom vi ändå ganska lättade. Känns förstås lite dumt att inte helt nu vara säker på om allt är 100% bra. Men eftersom kirurgen inte tyckte att vi behövde göra någonting vidare så måste vi väl lita på det i alla fall. Han nämnde att man kunde göra röntgen vid 1,5 år, men att det ändå är bättre att bespara henne från röntgenstrålarna. Anyway. Så skönt att vi inte behöver något gips på henne och det ändå verkar normalt!

Sådär för övrigt är hon ju en väldigt glad och nöjd tjej för det mesta. Imorgon fyller hon hela 9 månader! Men det får bli ett skilt inlägg om det. Vi har ännu ett rådgivningsbesök denna vecka så publicerar inlägget först efter detta, när jag fått månadens mått 🙂

För övrigt i livet så håller vi på att planera hus för fullt. Just idag har vi haft ytterligare en träff med företaget som ritar huset åt oss. Jag fick riktigt bra feelis och vi börjar nog komma till en slutlig version på husritningen så smånigom. Ska dela med mig av den här också så fort det är klart. Men annars så tänkte jag nog att byggprojektet inte tar över bloggen utan jag uppdaterar på instagram @villaholtkamp.

Sara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top