skip to Main Content

Hej från Helsingfors!

Vi åkte iväg till Helsingfors igår hela familjen. Minus Elmeri. Han får vara kvar hemma och vakta huset tillsammans med min mor. Kände att det skulle vara lite hardcore med en första tågresa med både hund och baby.

Jag var lite nervös inför tågresan. Men mest inför hur vi skulle göra med vagn och alla grejer. Jag vet ju att Lia är ganska bra på att sitta i famnen och bli underhållen. Vi hade bokat platser i vagnen för rullstolar och vagnar och där kunde man ändå ha vagnen väl över uppsikt. Har ju sett skräckhistorier om folk som blivit bestulna på barnvagnar på tåg, så jag var liksom lite nojig över detta. Men det gick bra som tur. Hehe.

Tågresan med Lia gick jättebra. Hon blev underhållen med leksaker. Men mest tyckte hon ju att det var intressant att se på andra barn och människor. Mot slutet av resan var det hennes egentliga sovtid, men jag vet ju att det kan vara extremt svårt att få henne att sova i vagnen om det finns mycket intressant runt omkring. Men jag hade med mig ett bärdon och gick fram och tillbaka till restaurangvagnen några varv och då somnade hon faktiskt och sov hela 30 minuter. Inte riktigt tillräckligt för hela dagen. Men bättre än inget.

Tågresan var också riktigt bra övning inför en eventuellt kommande resa vi har tänkt göra i vår. Då tänkte vi sätta oss på flyget i nästan 6 timmar och det vågar vi nog absolut göra nu. Det var ju nog betydligt lättare att flyga med en 3-månaders, men inte var det så farligt ännu. Kan tänka det blir värre sen när hon vill börja springa omkring.

Philipp är alltså på jobbresa i Helsingfors och jag följer med. Han måste nämligen vara här hela veckan och det är inte särskilt kul att vara hemma en hel vecka själv med bebis. Samtidigt får jag ju lite miljöombyte och några dagar utan tvätt-, städ-, matrumban där hemma. Och det blir inte särskilt dyrt för mig heller att betala mellanskillnaden mellan 1 och 2 personers rum. Baby kostar ingenting extra.

Jag kommer ju antagligen inte att se så hemskt mycket av Philipp denna vecka, men vi passade ändå genast igår på att shoppa lite samt att gå ut och äta. Mycket var ju stängt sen söndag men hittade Zetor som låg nära. God mat och lätt och ta sig dit med barnvagn.

Vi gick också via Stockmann och köpte (enligt Lia) världens bästa leksak. Hon är helt besatt av vår fjärrkontroll hemma så nu fick hon en egen som låter och har sig. Måttligt kul tycker vi, men kaaaanske vi får ha vår fjärrkontroll för oss själva nu? 😛 (kan ju alltid drömma, hah!)

Hittade också denna haklapp. Har letat efter den på nätet i typ ett halvår, men överallt och alltid är den slutsåld. Hittade en längst bak på en hylla och blev överlycklig. Passade på att köpa ett fat och mugg också. Mycket har vi tagit med oss hit på resan men grötfat hade vi inte riktigt passligt att ta med. Så det var ett lämpligt köp som jag ändå tänkt införskaffa. Antar att det inte är superhållbart att köra på porslin med henne så hemskt länge till. Lär väl börja flyga i golvet.

Har försökt skriva detta inlägg i superspeed nu. Lia leker på golvet med Philipps gymskor (hon älskar skosnören och alla andra typer av sladdar, slangar, rep och kablar också förresten). Men de håller henne inte underhållen hur länge som helst och det börjar bli dags för dagsömn. Jag tänkte gå en vända och hoppas att hon sover medan jag går omkring på stan. Annars får jag bara promenera utomhus. Helsingforsvädret är dock inte riktigt särskilt välkomnande idag, så skulle hellre gå omkring inomhus faktiskt 😀

Edit: jag hann ändå inte publicera innan Lia blev för trött så jag publicerar nu när vi är tillbaka på hotellrummet igen. Jag hann shoppa i 2 timmar medan Lia sov. Så bra, eftersom jag var på jakt efter lite saker och det verkligen är äckligt väder i Helsingfors idag. Nåja, nu får jag vänta på att Philipp har jobbat klart så kan vi sedan börja hitta någonstans att äta middag.

Sara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top