skip to Main Content

5 mamma- och gravidpoddar jag frossar i just nu

Jag lyssnar på väldigt mycket podd just nu. På vagnpromenader, när jag viker tvätt, när Lia sover, när jag redigerar bilder, m.m. Vilket betyder att jag konsumerar ganska många olika poddar. Listan blir lite väl lång om jag ska lista alla jag lyssnar på just nu, men jag tänkte åtminstone lista de poddar som handlar om graviditet och mammaliv. Mina favoriter just nu, helt enkelt.

I början av denna graviditet ville jag inte alls lyssna på någonting som handlade om förlossningar eller relaterade ämnen. Men nu har jag kommit till en punkt där jag plötsligt vill frossa i dem. Denna känsla hade jag nog inte alls lika starkt i förra graviditeten. EFTER förlossningen lyssnade jag dock på väldigt många dylika, men sedan klingade intresset av lite. Men nu är jag på G igen! 

  1. Vattnet går. En förlossningsberättelse i varje poddavsnitt. Alltså jag måste lyssna på ett avsnitt per dag av denna podd just nu. ÄLSKAR att jag inte hittade denna podd förra graviditeten, för nu kan jag verkligen frossa i den. Det finns väl totalt 68 avsnitt, och jag har endast kommit till nummer 10. Yes! 

  2. Kenza & Dani – När livet händer. Mycket relevant för mig just nu. Dani har nyligen fött barn och Kenza har BF i sommar. Rolig men också intressant podd. Har både skrattat och gråtit när jag lyssnat på denna! Kenzas kamp för att bli gravid och ljudklipp från Danis förlossning. Tårarna rann alltså! 

  3. Mammasannigar-Podden. Visserligen ingen ”gravidpodd”, men hur som helst en väldigt underhållande mammapodd som jag tycker måste få vara med på listan. 

  4. Allt vi måste tala om. Okej, lyssnar visserligen inte på denna just nu eftersom jag tyvärr lyssnat klart på alla avsnitt. MEN jag har sett att det snart kommer ut en ny säsong. Can’t wait! Jättebra podd. Dessutom finlandssvensk.

  5. Mammas kaffepaus. Även denna finlandssvensk. Jag har endast lyssnat på de 4 första avsnitten och än så länge har det inte varit så många ”mamma-relaterade” ämnen på samma sätt som de övriga poddarna på listan. Jag är inte den som hoppar över avsnitt nämligen, MEN jag har ju förstås spanat vidare på vad som komma skall och ser att det är mycket förlossning och graviditet på kommande, vilket verkar lovande! Denna podd är alltså litet av ett wild card på listan. Jag har med andra ord ganska höga förväntningar på kommande gravid- och förlossningsavsnitt. 

Om ni har andra bra förlossnings-,mamma- eller gravidpoddar på lager får ni väldigt gärna tipsa mig!
Vill frossa mera 😛

Sara.

This Post Has 2 Comments
  1. Åh, Kenzas å Danis podcast är bra. Jag trodde inte jag skulle gilla den alls, men tji fick jag. Har flera avsnitt att lyssna ikapp sen, lite svårt att koncentrera mig här på sjukhuset. Poddtips: babyzpodcast, förlossningsläkare och barnmorska som tillsammans driver en podd. Ibland med gäster och ibland utan. Där kommer det mycket bra insikter. Har också mammasanningar-podden på listan men inte börjat lyssna än.

    1. Vet du vad, jag hade samma fördom om Kenzas och Danis podd innan jag började lyssna! 😀 Men blev väldigt positivt överraskad! Många berörande ämnen också. Tack för tipset. Det låter ju verkligen som någonting för mig just nu! Ska leta efter den och börja lyssna. Mammasanningar-podden är främst rolig och lättsam att lyssna på, så kaaanske skulle funka på sjukhuset också? Men jag tyckte nog själv att det var svårt att alls orka med nån podd medan vi var där fastän vi nu bara hamnade att vara en vecka på Keskola.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top