skip to Main Content

Madeira 2019 – Del 2

Dag 4

Lia vaknade tidigt denna morgon, och jag tror faktiskt att vi åt frukost redan före klockan 08. Vilket nog inte brukar hända särskilt ofta. Efter frukosten bestämde vi oss för att gå en liten promenad längst strandpromenaden mot ”andra hållet”. Alltså inte mot stan.

Det fanns hiskeligt branta backar hitåt och det blev verkligen tungt att skuffa upp vagnen flera hundra meter rakt upp. Här på bilden nedan pausar vi en stund mitt i backen. Och nu ser det ju ut som jag har skuffat vagnen hela vägen, men det är nog inte riktigt hela sanningen. Jag körde nämligen på preggokortet här och Philipp fick skuffa upp för alla backar 😛

En fin utsikt fick vi ändå njuta av när vi äntligen kom upp till ”toppen”. Bergen klättrar förstås mycket högre än så, men vi gick så långt vi slapp med vagn längs med promenaden.

På vägen tillbaka vandrade vi längs med huvudstråket i Lido. Det har mindre backar och jag tyckte nog att vi backtränat klart för idag 😛

När vi kom tillbaka till hotellrummet fick Lia sin lunch, och efter att hon somnat till sin middagsvila åt jag en glass. Mums! Det är tur att jag inte sett dessa glassar hemma i Finland, de är nämligen alldeles för goda. Blev nästan en per dag under resan… 😀

Och när Lia vaknade blev det förstås lek på terrassen. Vi provade hennes nya UV-dräkt från Polarn och Pyret. Jag hade sånt sjå med att köpa den innan resan eftersom jag letade efter någonting med långa armar och ben. Det visade sig att det ungefär bara är PoP som säljer dylika (åtminstone i februari/mars). Och dessutom fanns de inte ens framme i butiken utan jag fick fråga efter dem från lagret. Vi har ärvt en UV dräkt av Lias småkusin, men den var ännu ganska stor och med korta ärmar. Mössan är dock också från samma ärvda set, men ändå är det exakt samma nyans av rosa som den nya dräkten. SÅ schysst och bra av Polarn och Pyret att fortsätta med samma nyans i flera år!

Dock visade sig ändå UV dräkt vara ganska onödig på denna resa. Vi försökte ändå hålla henne i skuggan och ha vanliga långärmade och långbenade kläder på henne och det gick riktigt bra. UV-dräkt kanske behövs mera sedan då barnet är ännu mer rörligt, leker i vattnet, och då man inte heller har så mycket skugga att tillgå. Men jag tänker att denna dräkt nog ännu passar i sommar då jag drömmer om hur vi ska vara vid havet mycket! Så helt onödigt köp var det väl ändå inte. För övrigt har den där UV mössan en superbra passform. Trots att den inte har något band rev Lia inte ens av den en enda gång. Annat var det med de andra solmössorna hon hade 😛

Utsikt igen! 

Det började bli lunchdags för oss, och eftersom vi inte ville ge poolbaren en till chans gick vi ner till Qasbah, en restaurang vid havet. Supernice utsikt och den ligger liksom precis nedanför hotellet.

Världens största hamburgare för typ 5-6 euro. Inte alls illa. Helt god var den också, enligt Philipp alltså. Jag åt en Club Sandwich som inte hamnade på bild denna gång 😛

Mera utsikt!

Poolområdet. Riktigt chill och inte alls överfullt så här års. Men med en rörlig Lia kändes det mycket bättre att hänga på vår gigantiska terrass istället. Tog mig lite egentid emellanåt och stack ner till poolen för att simma några längder ensam.

Denna eftermiddag ville vi också doppa oss i inomhuspoolen igen. Då kunde ju Lia vara med eftersom vattnet var betydligt varmare än utomhus. Det var ändå inte riktigt ”babysimvänligt” vatten, jättelänge kunde vi alltså inte vara i vattnet med henne. Första dagen när vi prövade på inomhuspoolen skulle jag ha gissat att vattnet var över 30 grader men de andra dagarna kändes det mycket kallare av någon anledning.

Lillis hade det trevligt i vattnet! 

Solnedgång från terrassen. 

Denna kväll beslöt vi oss för att äta middag i hotellets restaurang. Varje kväll i restaurangen hade olika teman och denna kväll var det mat från Madeira. Det bjöds också på sång och dans som speciellt Lia tyckte ju detta var festligt!

Maten här var jätte god! Dock var det lite problematiskt för mig att äta från buffén utan några som helst ”skyltar” på vad som fanns i. Hamnade tyvärr att hoppa över hela förrättsbordet när jag inte kunde se om det var gravidvänlig mat. Hade ju säkert kunnat fråga förstås. Men är man finländare så är man 😛 Dessutom fick jag stå och vänta 15 min när jag bad om en well done biff. Många av de andra huvudrätterna kunde jag inte äta. Inte särskilt gravidvänligt med andra ord, men det som jag kunde äta var mycket gott! Hela det dignande efterrättsbordet kunde jag dock mumsa på. Fattar inte att jag inte tog en bild på det! Fanns sjuttiotusen olika goda efterrätter att välja mellan.

Lillis hann bli riktigt trött eftersom vi hade trott att restaurangen öppnade först 19:30. Det visade sig att den ändå hade öppnat en timme tidigare. Nåväl. Vi klarade oss med mycket bröd och majsbågar 😛

 

Dag 5

Ett stycke hotellfrullebebis ovan. Servitörerna hämtade alltid en matstol åt oss och för det mesta fick Lia äta det hon brukar till frukost. Vi hade med oss yoghurt hemifrån Finland och så fick hon plocka i sig bröd och frukt.

Vi hade pangväder och spenderade typ hela dagen på terrassen!

Hade tydligen inga bilder från lunchen, det är alltså lite oklart var och vad vi åt denna dag 😛 Men säkert åt vi väl nåt! Hehe.

Damerna är redo för middag!

Försökte gå sövningspromenad genom parkerna runt hotellet, men lyckades inte. Lillis höll sig vaken!

Vi valde förresten mellan flera olika hotell här längs med Lido-områdets strand. Valet föll sist och slutligen på Melia, kanske främst på grund av terrassen vi kunde boka. Ett av alternativen var hotellet som skymtar här till höger, det tillhör samma kedja som vi tidigare bott på när vi varit på Madeira och hade säkert varit ett bra val det också. Vi är ändå riktigt nöjda med Melia och jag kan ju inte nog poängtera hur nöjda vi var med sviten och terrassen vi hade. Trots det, skulle jag ändå nog nästa gång experimentera vidare. Nästa gång skulle jag gärna igen bo på något av Porto Bay hotellen.

Philipp hade bokat bord på Mad Market. En väldigt undangömd restaurang i ett shoppingcenter. Man skulle liksom inte hitta dit om man inte hade kollat och läst Tripadvisor. (Vilket vi givetvis hade gjort.) Mad Market är liksom en butik slash restaurang i ett. Lite hipsterkänsla över det hela.

Alla bord finns utplacerade bland vinet och maten och när man beställer sitt vin får man liksom gå runt och välja själv vad man vill ha. Om man vill.

Som vanligt var vi tidigt ute och ingen annan hade ännu kommit, hehe. Borden fylldes i sakta mak medan vi åt.

Måste säga att vi åt en av den godaste maten här! All mat (och allt vin) är Portugisiskt och så långt det går lokala produkter. Varje månad har de också olika teman med mat från olika regioner i portugal. Intressant koncept och när vi pratade med ägaren så fick man verkligen feelisen att han brann för denna restaurang.

Så gott! 

Till förrätt åt jag räkor i limesås. To die for! Och till huvudrätt en biff, grönsaker och potatis. Också det supergott.

Passar sig kanske inte att skriva detta som komma skall, så här efter smarriga matbilder, (sluta alltså läsa nu om du är känslig för bajshistorier!) men efter att vi ätit märkte vi plötsligt att Lillis nog hade råkat ut för en liten kakkastrof. Alltså helt ärligt har jag under hela hennes liv aldrig råkat ut för en så extrem ”shituation”, (Fick liksom på denna restaurang lära mig betydelsen av ordet niskapaska…..) Något skötbord fanns det förstås inte, men den vänliga servitören visade mig till ett annat rum där jag kunde byta blöja på ett bord. Han visste dock inte att vi hade kakkastrof på gång. Haha! Utan att gå in på för mycket detaljer så fick L åka hem i endast jacka och blöja och Philipps jacka som täcke! Hade med andra ord inte med oss några ombyteskläder till restaurangen. Resten av dagarna hade jag med ombyteskläder åt henne vart vi än gick och givetvis råkade vi inte ut för detta fler gånger. Nu kan jag nog skratta åt denna incident, men i stunden fick jag nog lite panik och visste inte riktigt vad jag skulle göra när jag ensam stod där i ett sidorum och försökte lösa krisen (utan vatten) och Philipp satt kvar vid bordet och fattade inte varför det tog så lääänge och varför Lia skrek som en stucken gris (vilket alla gäster förstås hörde…), och varför jag sedan kom ut med en baby utan kläder. Ja, ni förstår. Jag var lätt svettig och inte alls så avslappnad just då. Nu har jag redan fått lite distans till detta 😛 Inte alltid så lätt att resa med småbarn 😛

Man kan ju gott säga att detta restaurangbesök var det mest minnesvärda från hela resan. På många sätt och vis! 😀

Och nu tänkte jag lämna er med denna trevliga historia! Fortsättning följer.

Sara.

This Post Has 2 Comments
  1. Hahaha skrattade högt åt kakkastrofen. Kan bara tänka mig hur svetten rann ?? Den där terassen ni hade på Melia var ju helt perfekt med en lilling, men kan nog ändå varmt rekommendera CliffBay, det var maaaagiskt ?

    1. Haha, jo alltså det var liiiite svettigt 😀 😀 Terrassen var super för oss, men suktar nog definitvt efter CliffBay nästa gång! Såg verkligen superhärligt ut! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top