skip to Main Content

Midsommar 2019

Vi hade inte planerat in någonting speciellt för midsommarafton. Bara vara hemma, laga god mat och vara tillsammans. Kvällen innan hade vi spenderat på akuten med L som hade fått utslag över precis hela kroppen. Så det var väl nästan lite tur att vi inte hade några planer eftersom vi antagligen hade behövt avboka dem. På dagen städade vi och fixade lite midsommarfint här hemma, och efter att L vaknat från sin tupplur åkte vi iväg till strandpromenaden för en promenad. Lite miljöombyte.

Det var riktigt blåsigt, insåg vi medan vi gick längs med strandpromenaden. Även om jag hade haft små drömmar om att åka ut på en liten båttur skippade jag nog de tankarna senast här.

För övrigt var det nästan lite lustigt att igen gå omkring just i Sandviksparken med sammandragningar. Vi promenerade alltså från sjukhusets parkering till Sandviksparken och tillbaka. Och just här promenerade vi också väldigt många varv medan jag blev igångsatt med L. Stannade då X antal gånger för sammandragningar och det var nästan lite samma stuk på promenaden nu. Lite mildare i detta skede förstås. Sammandragningsparken liksom 😛

Ingen lång promenad med andra ord. Men skönt så! Väl hemma fixade Philipp toast Skagen till förrätt medan jag lekte med L. Toasten var makalöst god förresten!

Efter förrätten tog vi lite paus och lekte ute i trädgården. L var inte riktigt så pigg som hon brukar, men ville ändå gunga och titta på blommor. (Hon älskar blommor!)

Stackaren hade fortsättningsvis väldigt mycket utslag överallt trots påbörjad antihistaminkur (hade inte hjälpt alls!).

Elmeri njöt och rullade runt i gräset.

Egentligen hade jag velat plocka en blombukett åt mig själv från en dikesren, men Philipp köpte en bukett åt mig istället 😛 Klagar ej!

Detta nedan är egentligen grannens träd, men det är så ljuvligt! Vi får också njuta av det just nu. Lite osäker på vad det är för något, men kanske en ädelsyren. Har försökt googla men hittar inte riktigt något som passar. Ljuvlig ändå.

Till middag grillade vi burgare och åt sallader. Kanske inte helt ”midsomrig” mat, men ändå väldigt gott och passade bra. Och det var alltså Philipp som även stod för huvudrätten. Noll credit till mig. Tror jag satte på basilikan på ena salladen liksom 😛

Planen var att vi skulle lägga L och sova efter huvudrätten och själva hade vi tänkt sätta oss på terrassen och äta efterrätt och dricka en skvätt vin respektive cider. När jag bytte om L till pyjamas märkte jag ändå att hon kändes väldigt varm! Tänkte att vi ändå måste mäta feber och visst visade tempen över 39 grader. På akuten kvällen innan hade man sagt att vi skulle komma in igen om det visade sig att hon dessutom fick hög feber. Och det var precis vad hon nu hade. Jag ringde akuten och rådfrågade för säkerhetsskull (det var ju trots allt midsommarafton) och visst tyckte de att vi skulle komma in. Resten av kvällen spenderade vi alltså på akuten. Hem kom vi först vid klockan 2 på natten och inte alls så mycket klokare heller.

Nu fyra dagar efter midsommarafton när jag skriver detta, har både feber och utslagen äntligen försvunnit! Men vi vet ännu inte om det är allergi eller virus som var orsaken. Får kanske heller aldrig veta. Har försökt boka tid till privat läkare nu men alla barnläkare i hela staden verkar ha semester. Till saken hör att vi alltså varit på akuten 3 gånger under denna vecka för utslagen. Och det var verkligen inga mini-utslag utan hela kroppen och ansiktet helt röd, varm och kliande. De två första läkarna misstänkte allergi och den sista trodde kanske mer på virus. Blev tyvärr inte alls nöjd med servicen på akuten, därav försöket att boka privat. Vilket alltså inte verkar lyckas i sommar åtminstone. Men förhoppningsvis kommer utslagen ändå inte tillbaka igen!

Jordgubbstårtan som jag hade fixat till efterrätt hann vi alltså inte äta upp på själva midsommarafton. Utan den fick vi njuta av först kvällen därpå. Lika god ändå 🙂

Även om midsommarafton slutade väldigt tråkigt för vår del, så blev det ändå en riktigt fin midsommarafton! Till och med jag som gärna vill vara vid havet på midsommar är riktigt nöjd. Som nästan höggravid var det ju också faktiskt ganska skönt att bara vara hemma. Mycket mysigt och en himla tur med vädret!

Sara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top