skip to Main Content

Tankar i vecka 35

 • Så mysko feelis angående tiden som är kvar. 6 veckor! Hur ska jag orka vara gravid i hela 6 veckor till!?! Men hur kan det bara vara 6 veckor kvar? Hur kan 6 veckor samtidigt kännas som en sekund och en evighet. 6 veckor ÄR ju verkligen en kort tid i sammanhanget, ändå en oändlighet.

 • Jag är så inninorden nyfiken på vem som gömmer sig där inne i magen. Hur kommer mini se ut? Vad är mini för en liten personlighet? Åtminstone verkar mini faktiskt vara livligare än sin storasyster. Fast det kan också bero på att jag har moderkakan i bakvägg denna gång, och att jag dessutom inte riktigt hinner fundera särskilt mycket på rörelserna. Jag har endast EN gång blivit orolig och hamnat dricka kall saft och räkna rörelser. Fick sedan lätt 10 rörelser på en halv timme till och med när jag faktiskt hade tid att känna efter.

 • Igår hade jag rådgivningsbesök. Allt såg bra ut med mini! Mini har svängt sig rätt (kollades med ultraljud denna gång!), hjärtljuden lät bra och SF måttet växer och är nu nästan precis på mittenkurvan i rådgivningskortet (30 cm, med L i samma vecka var det 31 cm). Annars allt bra, det var bara mitt blodtryck som nu på riktigt var ganska högt. Visst har jag alltid högre blodtryck på mottagningen, men så här högt har det nog aldrig varit förr! Har dock inga proteiner i urinen så det verkar lugnt på den fronten, men jag måste ändå nu mäta blodtryck varje dag och följa med. 

 • Om 2 veckor har jag nästa ultraljud på mödrapoli! Jag förmodar att detta är det nästsista besöket, och sedan på det sista bokas tid för igångsättning. Om inte något annat sker innan. Eller så var det åtminstone under förra graviditeten. Om jag har förstått saker och ting rätt så blir det alltså samma procedur denna gång bara jag och mini mår bra tills dess.

 • Är också lite tudelad angående förlossningen. Samtidigt lite rädd men också väldigt taggad! Hoppas så innerligt att denna förlossning inte ska dra ut på tiden och att det skulle få gå utan komplikationer denna gång. Jag hoppas förstås också väldigt mycket på att den sätter igång av sig själv och att jag inte behöver blir igångsatt!

 • Borde kanske börja packa BB/förlossningsväskan också. Jag är väääldigt glad över att jag faktiskt skrev ett inlägg om den efter förra förlossningen. Det blir så mycket lättare (och mindre!) att packa denna gång. Och det mesta är ju faktiskt sånt som man inte riktigt kan packa innan. Tänker liksom inte skaffa en massa dubbletter, så vi får lite se när jag tar itu med packandet. En sorts ”ritual” är det ju ändå.


 • Det känns lite konstigt att vi nästan inte har förberett någonting alls här hemma. Visst har jag köpt lite nya babykläder när jag hittat nåt fint. Men inte alls mycket! Borde ju kanske skaffa ett paket blöjor, samt tvätta babykläder. Men annars, vad behöver man egentligen göra? Vi har ju alla skötbord och sånt redo. Bedsidecriben står till och med kvar i sovrummet ännu eftersom det kändes onödigt att börja montera ner den. Så det är liksom bara att bädda och flytta den på sin plats. Fast ett lite ”större projekt” vill jag ännu gärna hinna med, nämligen städa ur några lådor i sovrummet så att mini kan ha sina kläder där. 

 • Syskonvagnen är beställd! Vi beställde den i lördags men tyvärr kommer den först i mitten av augusti. Fast egentligen behöver vi ju inte ha den tidigare heller. Även om det skulle vara kul att klämma lite på den… Det blev alltså en Emmaljunga Double Viking 735! Det var verkligen tur vi beställde den nu, eftersom Emmaljunga ska sluta tillverka vagnen och vi nu faktiskt inte ens längre kunde beställa de färger som vi egentligen ville ha på den. Hade vi väntant ännu längre, hade vi säkert fått nöja oss med något helt annat. 

 • Det jobbigaste just nu är nog att det känns så tungt med allt! Vill helst bara vila, vilket ju inte går så bra med klättrande ettåring. Har hög puls hela tiden och det känns jobbigt. Känns hela tiden som att jag är i behov att sitta eller ligga ner. Sådär objektivt mår jag väl nog bra, och det finns ju inte riktigt någon kan göra för att göra det bättre heller. Men subjektivt börjar det som sagt bli ganska tungt. Just nu har jag som sagt lite svårt att förstå att jag ännu ska orka i 6 veckor till, även om det låter som en kort tid!

 • I förrgår hade jag inbokat gravidfotografering! Det var väldigt roligt och trevligt och nu väntar jag så ivrigt på resultatet! Det ska bli så spännande att få se resultatet

 • Det blev så många lösryckta tankar nu att det fick bli punktform denna gång!

Sara.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top