skip to Main Content

Favoriterna ur mammalådan 2019

För nästan en månad sedan plingade det till i min telefon. Ett meddelande om att just vår mammalåda väntade på oss vid posten. Äntligen! Jag hade väntat ut ansökan tills jag var 100% säker på att det var 2019-års version jag skulle få. Den verkade helt klart vara mer i min smak än de 2 tidigare lådorna. 2017-års låda har vi ju här hemma och den gången hade jag inte möjlighet att ”välja” låda på samma sätt som nu.

I ett skede var jag lite osäker på om jag skulle ta låda eller ej, men efter att ha sett innehållet och funderat på vilka saker som jag vet att vi kommer att få användning av, kändes det ändå ganska självklart att välja lådan istället för pengarna. Dessutom tycker jag att det är en fin ritual, plus en fin fysisk låda där jag sedan kan spara vissa viktiga saker åt mini.

I detta inlägg tänkte jag plocka fram mina favoriter ur årets låda. Det som först verkligen lockade mig att ändå skaffa lådan är nog sovpåsen! Vi har använt Lias påse så otroligt mycket, på så många olika ställen och användningsområden. Förstås dels i vagnen men också väldigt ofta som underlag att ligga på golvet. Känns så bra att vi nu faktiskt har 2 påsar här hemma och slipper flytta den från ställe till ställe hela tiden. Man kan ju också bara köpa påsen från Familon, men kollade upp att den kostar över 40 euro då.

En annan stor favorit är den randiga bodyn. Så fin! Lite Marimekko-vibes på den. Materialet känns dock lite strävt så det återstår att se hur bra den är i användning samt efter tvätt. Men fin är den åtminstone. Från 2017-års låda har vi använt väldigt få av bodysarna. Tyvärr. Upplevde dem alla som dålig passform eller annars inte riktigt välplanerade. Lappen rakt på bröstet, för breda, för opraktiska, (fula färger), och alla möjliga andra ”problem”. I 2019-års låda verkar bodysarna däremot vara i helt annan modell och annat material (och mycket snyggare färger!). Åtminstone för våra behov verkar det alltså ha skett en stor förändring till det bättre! Av 14 bodysar som kommer i lådan, är det endast 2 som inte riktigt faller mig i smaken, och som sagt verkar passformen och materialet vara så mycket bättre detta år.

Ur 2017-års låda använde vi mössan, vantarna och tossorna väldigt, väldigt mycket. Är alltså 100% säker på att de kommer väl till användning även denna gång. Vi har tossorna och vantarna i grått, så det var ju trevligt att nu också ha dem i en annan färg. Vitt passar ju (också) med allt, och de hinner ju inte bli smutsiga i den åldern de används.

Det fanns också flera fina byxor i lådan! Speciellt dessa två som jag fotat är mina favoriter. Kommer garanterat att användas en hel del!

Övrigt fint som måste nämnas är filten! Det kom inte alls med någon filt i 2017-lådan, så det var ju en trevlig överraskning. Tycker dessutom att den är väldigt fin och känns mycket gosig. För övrigt måste jag också nämna yllehalaren (syns lite på bild här nedanför till höger). Det är exakt samma halare som fanns i 2017-lådan och vi har verkligen använt den extremt mycket. Den är praktisk i alla väder från höst till vår. När det bara är lite svalt, kan man använda endast yllehalare, och när det är lite kallare kan man ju också använda den under en vinterhalare. Har faktiskt köpt på mig en till av just denna yllehalare när jag sprang på en helt (till synes) oanvänd på loppis för några eurosar. En annan fördel med yllehalaren är att man verkligen kan använda den under ett stort åldersspann. Vi kunde börja använda den på hösten när L bara var några månader gammal (och säkert kan man börja ännu tidigare) och den skulle säkert ännu passa på henne när hon är storlek 74-80!

Här ovan har jag radat upp mina favoriter ur lådan. hade kunnat stoppa hit mycket fler fina grejer, men orkade inte rada på något mera 😛 Som ni kanske märker är jag förtjust i de lite mera neutrala och mönstrade plaggen. Tro det heller ej, men lådan innehöll även lite färggladare saker som även dessa föll mig i smaken. Inte alls illa. Men överlag gillar jag ändå när de gör lådan så neutral som möjligt. Människor har så olika smaker och man kan ju alltid variera dessa kläder med ”egna kläder” i såna mönster och färger man gillar.

Jag inser här på slutet att jag höll på att glömma vinterhalaren! Den är grå med vitt diskret mönster. SÅ mycket finare än 2017-års halaren, enligt mig. Tyvärr använde vi inte Lias halare särskilt mycket alls (pga av att jag ogillade färgen!), men denna kommer nog att användas betydligt oftare. Modellen på halaren är väldigt praktiskt och den är varm och gosig. Även om mini nu föds på sensommaren/hösten och halaren är i storlek 68-74 så gör det inte så mycket. Det spelar ju ingen roll att halaren är lite stor, och så kan den göras om till en sovpåse dessutom. Mycket praktiskt! Är så glad att jag verkligen gillar färgen och mönstret denna gång att den kan komma till användning hemma hos oss.

Detta alltså mina favoriter ur mammalådan 2019! 

Sara.

This Post Has 2 Comments
  1. Är filten fleece? 🙂 Ser lite ut så. Gillade innehållet i 2018 lådan. De minsta bodysarna med inbyggda vantar har vi inte använt, men kommer nog säkert använda de mesta annat. Har nyss börjat ta plaggen i bruk. Sovpåsen har vi i nuläget på villan i resesängen. Årets sovpåse var ju så fin. 😍

    1. Ja, jag skulle nog säga att filten är fleece. Kollade materialet och det är 60% bommull och 40% akryl. ”Riktig” fleece är väl polyester dock? Lite osäker. Men nåja, känns som fleece i alla fall! Jag ogillar egentligen akryl (i klädväg brukar jag vägra det, eftersom det blir så svettigt), men åtminstone blir det ju varmt i en filt! Sovpåsen är nog verkligen en av mina favoriter, som sagt en stor orsak till att jag valde att ta lådan 😛 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top