skip to Main Content

Sommarvardag

Jag skrev egentligen detta inlägg i början av förra veckan, men hann aldrig publicera det och nu ser vår sommarvardag plötsligt ganska annorlunda ut. I början av förra veckan skrev jag att sommaren liksom bara rullar på och att vi försöker njuta så gott det går. Vi har gått på många härliga sommarluncher med vänner, solat lite, varit mycket utomhus och lekt i sandlådan, badat på terrassen och ätit glass. Vilat lite emellanåt också.

Men nu när jag förra veckan plötsligt märkte av mitt höga blodtryck så tänkte vi om. L har varit hos sin mommo nu i två dagar. På ”mommodagis”. Hon trivs jättebra även om jag känner mig som världens sämsta mamma varje morgon när hon far iväg med pappa till ”dagis”. Jag vet ju att hon har det jättebra hos mommo, hon har någon som orkar leka och vara ute med henne hela tiden. Själv orkar jag liksom inte alls lika mycket just nu, mår illa ganska ofta och försöker vila eller bara pyssla med lugna, avkopplande aktiviteter. Ofta väldigt mycket lättare sagt en gjort när tvättbergen växer sig höga och to-do-listan är lång! Men jag försöker verkligen hålla mig ifrån sånt just nu. Även om jag mår bättre emellanåt också!

När det ännu var lite varmare sommarväder hann vi bada på terrassen med L en hel del. Hon älskar det! Kunde säkert sitta i badkaret i timmar om vi tillät henne. Det är tur att vår terrass ändå är så varm om kvällarna. Solen gassar på ganska bra trots att vi inte haft någon pangsommar (ännu!?).

När jag förra veckan skrev detta inlägg, hade jag också planer på att ta tag i våra stackars blomrabatter. Ogräset härjar verkligen fritt! Vilket syns på bilderna ovan 😛 Total katastrof. Men nu får vi se hur det går med den saken. Själv klarar jag väl knappast av det längre i sommar, och jag vet inte hur bra det skulle gå att outsourca det till P heller. Rabatterna är liksom min grej. Nå, nu har det ju faktiskt inte varit terrassväder på säkert en vecka, blomrabatterna har därmed inte stört mig lika mycket.

Nu när jag ser dessa bilder igen, känns det verkligen som en evighet sedan jag kunde ligga ute på terrassen och läsa bok medan L sovit middag. Pga av vädret alltså. Som höggravid måste jag väl ändå påpeka att jag inte klagar över vädret. Svalt känns bra just nu! Även om det ibland skulle kännas ganska skönt att ligga ute på terrassen och läsa bok.

Idag börjar jag förresten min mammaledighet helt officiellt! Inte längre vårdledig, hurra! 😛 Det ironiska är dock att jag ännu inte fått beslut om min föräldrapenning från FPA! Fattar inte vad de håller på med. Lämnade in min ansökan för 2 månader sedan, behandlingstiden borde vara 4 veckor. Har också försökt kontakta dem, utan framgång. Tänkte försöka idag igen. Nåja, stressar inte så mycket över detta, tids nog dyker väl pengar upp på mitt konto igen. Skulle bara varit ganska trevligt att veta hur mycket som kommer att dyka upp, och när!?!

Oj vad jag känner att inlägget blev svamligt nu! Men så får det väl vara ibland.

Sara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top