skip to Main Content

Vi bygger hus

Vi bygger ju förresten hus! Det har jag väl nog i något skede nämnt här på bloggen också. Främst uppdaterar jag ändå om bygget på vårt instagramkonto @villaholtkamp, men tänkte visa er en liten statusuppdatering här också.

Här på bilden ovan var grunden nyligen gjuten (samma morgon) och vi blev intervjuade om vårt husprojekt för Bohouse, som alltså är företaget som bygger vårt hus. Vi gör ingenting alls själva, utan det är ett nyckeln-i-hand hus och hittills har det känns enormt skönt att inte behöva göra någonting alls själva. Det är inte riktigt vår grej. Det enda vi liksom behöver göra är att välja material och så sköter resten sig själv. Ypperligt val om ni frågar oss!

Nu har vi kommit så långt på bygget att väggar, fönster och tak är på plats! Det har gått hiskeligt fort. Bygget började nämligen bara 1 vecka efter att Erin är född. Vilket ju inte ens är 2 månader sedan, och ändå har vi redan så mycket på plats. Till och med fasaden har påbörjats förra veckan. Det ska bli ett mörkgrått hus. Vi älskar stora fönster, det kanske syns 😛 Men vi håller som bäst på att fundera vad vi ska beställa för rull-/spjälgardiner för både insyns och solskydd. Det lär antagligen också behövas 😀

Vi försöker hälsa på bygget varje dag! Främst blir det ju kvällstid eftersom Philipp jobbar, men ganska ofta (om det är någorlunda fint väder) går jag också en promenad till bygget med flickorna i vagnen. Nu har det varit lite ruskigare väder den senaste veckan så vi har faktiskt hållits mera hemma, även om vi endast har cirka 2 km till bygget så har det inte varit särskilt trevligt promenadväder, alls. Men vi stannar alltså i Karperö i och med husbygget!

Inflyttning är det tänkt att ska ske i april! Så vi får hoppas att allt går bra och att vi får flytta in då. Ser så hiskeligt mycket fram emot nästa sommar i ett eget hus, med egen gård! Och på tal om gård har vi nyligen också börjat planera trädgården. Ska träffa en trädgårdsplanerare förhoppningsvis nästa vecka!

Att sånt har vi också på gång! Kommer kanske någon uppdatering här på bloggen ibland också, men främst uppdatrar jag alltså på instagram.

Sara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top