skip to Main Content

Erins dop ­– 19.10.2019

Lördagen den 19:e oktober firade vi Erins dop i Korsholms kyrka. Det var regnigt och ruskigt utomhus men inne i kyrkan hade vi det ändå mysigt. Vår närmaste familj var samlad för att fira lilla Erins dop.

Dopklänningen är samma som jag, Lia och Erins mormor också haft när vi döptes. En fin tradition.

Dopet gick på tre språk. Mest svenska, men också en del tyska och lite finska. Under dopet sjöng vi psalm 188: Det finns en plats. Jag tycker att den är så fin och vi lär ha sjungit den på mitt eget dop för 31 år sedan. Erins farmor läste en fin dikt på tyska och till slut sjöng vi alla tillsammans en sång som Erins mormor skrivit åt henne. Allt var så fint att jag verkligen fick hålla tillbaka, för att inte fälla en tår eller två.

Lilltösen uppförde sig exemplariskt under dopakten, sov så tryggt i sin fadders famn hela tiden.

Lia hade lite egen show på gång! ?

Alla bilderna i inlägget är förresten fotade av Rebecka. (Så som även på Lias dop.) Också denna gång är vi verkligen supernöjda. Jag hade med mig min egen kamera med i väskan, men hann verkligen inte knäppa en endaste bild under hela dopet och min telefon låg kvar i väskan hela dagen. Med andra ord är jag mycket tacksam över dessa bilder. Ett sådant fint och viktigt minne.

Erins hela namn kom att bli Erin Amelia Marianne. Namnet Erin fattade vi tycke för redan under graviditeten. Det bara fastnade, och hängde kvar. Genast när vi för första gången mötte hennes blick var det också säkert, det var en liten Erin. Amelia är inspirerat av ett namn från Philipps mammas sida av släkten och Marianne är Erins mormors mellannamn.

Efter dopet i kyrkan förflyttade vi oss till Restaurang Hejm för ”dopkaffet”, eller egentligen befann vi oss uppe på andra våningen på Hejms Event Loft. Deras kabinett. Och egentligen var det inte bara dopkaffe utan också en bit mat.

På den fina terrassen (med tak, det spöregnade!) tog vi några familjebilder innan bjudningen.

Lättare sagt än gjort att få båda dessa töser på samma bild, men charmiga bilder blev det ändå!

Så härligt att ha bilder på hela familjen. Dessa bilder är speciellt viktiga för mig eftersom jag tror att vi inte har en endaste bild på hela lilla familjen från förut.

Hejms Event Loft var ett ypperligt ställe för ett litet dopkaffe. Nytt och fräscht och fin utsikt, även om det denna dag låg en tjock dimma över Södra Stadsfjärden och sikten därmed inte var särskilt god.

Vi bjöd gästerna på en kall buffé. På bordet fanns: sillsallad med potatis, lök, dill och gräddfil, sockersaltad lax med gurka, rökt grisnacke med pesto och chips, krämig räksallad på maltbröd, marinerad kyckling med senapsmajonnäs och örter, bakad och grillad rotselleri med rostade frön, bakade och picklade betor med rostade hasselnötter, grönsallad samt bröd med smör och pesto. Nu har jag översatt dessa från engelska så jag vet inte om allt blev rätt. Men så makalöst gott i alla fall!

Mums alltså! Hejms mat sådär allmänt är ju verkligen en dröm. Barnen fick varsin egen tallrik med lax, som även den verkade smaka. Vi hade inget speciellt program under dopkaffet utan vi åt och umgicks i några timmar.

Tårtan till dopet hade vi än en gång beställt från Aroma. Eftersom vi ju (som bekant) är ”stammisar” på Aroma i GW gallerian kändes det helt rätt att också beställa tårtan till dopet just därifrån. Makalöst fin blev den ju också. Råkar ha en förkärlek för tvåvåningstårtor!

Det blev ett så fint dop på alla sätt och vis! Vi är så tacksamma för dagen och alla er som var med och firade vår lilla Erin Amelia Marianne ?

Sara.

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top