skip to Main Content

Påsken so far

Påsken är nog lite av min favorithögtid. Den är så kravlös och ofta brukar vi inte har så mycket planer alls. Ännu bättre blir det ju om vädret är på topp! Har promenerat och ätit goda fikor nu i två dagar. Blev igår väldigt glad över alla fina videkvistar med fina dekorationer som alla de små påskhäxorna gav oss. Piffade upp mina gula tulpaner betydligt.

Lite lustigt dock att jag i flera år jagat upp mig över att påskhäxorna ringer på dörren alldeles för tidigt, tidigare år har de nämligen kunnat börja ringa på dörren redan vid 08:30 men i år när vi faktiskt stiger upp tidigt tack vare vår egna lilla minimänniska kom den första påskhäxan 10:30. Why oh why? 😛 Skämt åsido.

L är ännu lite för liten för att vara påskhäxa, tycker jag. Dessutom var både mommo och moffa bortresta igår så vi hade inte heller någon att påskhäxa för. Ytterligare märkte vi på eftermiddagen att lilla stackaren fått feber. Vi får satsa på nästa år istället!

De senaste dagarna har jag varit besatt av att skaffa en solstol. Hade spanat in en variant från Plantagen, vilken till min stora besvikelse inte fanns att köpas i butiken (ännu?). Spanade genast in en annan solstol från Tokmanni som vi igår hämtade hem. 24,90 för typ världens bekvämaste solstol. Yes! Philipp och sjuklingen lät mig ligga 30 minuter ute på terrassen helt i fred och lyssna på podd. Ganska ljuvligt om ni frågar mig! Tänker att jag ska ligga här i solstolen när L sover middag också. En borde ju tydligen hinna med lite vila emellanåt också.

Och på grund av vår lilla sjukling kommer vi väl antagligen också spendera resten av påsken hemma med promenader och go-fika. Jag hoppas vädret fortsätter vara fint så att jag kan ligga i min solstol igen imorgon 😛

Sara.

Nytt i Lias garderob, mer genomtänkta val

Det må hända att ni inte tror mig nu, men jag har faktiskt blivit betydligt mer sparsam vad gäller shopping av barnkläder. Av naturliga orsaker (jag lever på barnavårdsstöd just nu!) finns det helt enkelt inte så mycket pengar över för klädshopping. Men jag har också blivit mycket mera kräsen i vad jag köper. Dels beror nog detta på att jag nu har lärt mig och vet vilken typ av kläder som fungerar i en viss ålder. Men dels också på att jag känner att jag har hittat ”vår” stil nu. Det är mer och mer sällan jag köpt saker åt L som blivit oanvända. Medan jag var gravid och när hon just hade fötts köpte jag nästan allt som kom i min väg och klickade hem saker hejvilt. Men nu är nästan allt jag köper noga genomtänkt. Tänka sig att jag har blivit sån!

En sak som hjälpt till mycket är att faktiskt att jag inte köper saker i förväg! I somras köpte jag på mig flera storlekar framåt. Men sen när hon faktiskt passade i dessa kläder hade jag redan tröttnat eller så var det inte riktigt ”säsong” längre. Det var också svårt att förutspå vilken årstid hon skulle vara vilken storlek och hur snabbt hon skulle växa. Det blev många felköp på det viset också. Detta har jag nästan helt slutat med. Jag köper det hon kan använda NU, eller max om en månad. Personligen sparar jag mycket mer pengar på detta vis, än att köpa någonting på rea i förväg, för då är risken så stor att det inte passar, av flera orsaker.

En halare har jag spanat efter i evigheter. En ”skalhalare” alltså. Jag har inte riktigt hittat nåt annat som jag gillat än Polarn och Pyrets Windfleece. Så den fick det bli! Egentligen hade jag letat efter en PoP halare med löstagbart foder, men den säljs tydligen bara om höstarna. Jag tror ändå att denna rosa härlighet får bli lite mera av ”finhalare” eftersom färgen ju är lite ömtålig.

Jag har också nyligen klickat hem en svart skalhalare. Den kom faktiskt hem till mig igår, så jag har inte hunnit ta någon bild på den ännu. En vatten- och vindavstötande från Kuling beställd från Babyshop. Det får bli halaren som faktiskt ”får bli skitin” ute på gården. Och eftersom den är svart så passar den färgmässigt med ”allt”. Det vill säga alla de mössor jag redan hunnit köpa innan jag köpt halare (Också ett osmart sätt att shoppa på förresten! Oops. Alltid lär man sig något… ). Tiden får utvisa om vi behöver fler halare än så i vår och sommar.

I mars fanns en pop-up outlet i Espen i Vasa och när jag tog mig en tur därvia fastnade jag omedelbart för den underbara blommiga klänningen från YesYes. Jag kunde inte släppa den ifrån mig. Ett sånt fint mönster och härliga färger! Visserligen litet av ett impulsköp, men det händer ju också ibland. Jag är ändå helt bombsäker på att den kommer att vara i flitig användning. För övrigt gillar jag att understöda finsk design och lokala företag så långt det går.

Under samma shoppingrunda köpte jag också hem ett par jeansleggings från H&M. Behövs ju alltid! Samt en randig tröja med volanger från Polarn & Pyret. Det är egentligen baksidan som är finast på denna, men nu råkade jag inte ta bild på den. Riktigt nöjd med alla inköp hur som helst.

Till mini i magen har jag ännu inte köpt någonting alls! Dels kommer h*n ju att ärva mycket, men dels ville vi också vänta tills vi fick reda på könet. (Ska nog ännu avslöja det här på bloggen riktigt snart, för nu vet vi! 😀 ).

Nu när jag alltså tillåtit mig själv att spana in lite små, små babykläder har jag faktiskt inte hittat någonting som jag känt att jag måste ha. Jag ska till Verket och klämma på en grej från Myrfolk som kanske blir det första plagget till mini! Måste bara ta mig till stan någon dag. Hur som helst tror jag att jag kommer att vara mycket, mycket mer sparsam vad gäller kläder till mini. Även om vi säkerligen redan har tillräckligt med kläder för att klara oss, vill jag ändå köpa ett eget första plagg åt mini också!

Sara.

Tankar i vecka 23

Från att ha ”bytt gravidvecka” på söndagar byter jag nu på onsdagar. Det känns alltså nästan som om gravidveckorna går ännu fortare bara för den sakens skull 😛 I måndags var jag till rådgivningen där allt såg riktigt bra ut. Fick också lyssna på hjärtrytmen som lät fin. Skönt!

Jag hade som vanligt lite högt blodtryck på mottagningen och fick därmed hem en mätare. Jag ska nu mäta trycket morgon och kväll. Detta är välbekant från förra graviditeten där jag nog mätte nästan varje dag, åtminstone under sista trimestern. Fast för det mesta är trycket nästan alltid bra här hemma. Lider som bekant av vitrockseffekt. Endast en gång under förra graviditeten fick jag så högt blodtryck (mådde även dåligt och hade huvudvärk) att jag kände mig tvungen att ringa förlossningen (minns ej exakt, men typ 160/110). Annars brukar det ligga på 120/80 ungefär. Detta var bara någon dag innan planerad igångsättning, så jag fick endast svaret att avvakta och återkomma om det inte gick ner, vilket det nog gjorde till följande dag.

På rådgivningsbesöket pratade vi lite om min rädsla inför den kommande förlossningen. Eller snarare mitt ”trauma” från förra förlossningen. Jag var ju faktiskt inte alls så rädd inför förlossningen sist som jag är nu. Jag kommer att få remiss till en fadderbarnmorska på pelkopoli, vilket känns skönt att det är på gång nu. Ingen aning hur snabbt man blir kontaktad därifrån dock. Vi pratade också om det faktum att ifall denna beeb inte heller vill komma ut innan BF kommer jag antagligen att bli igångsatt igen (pga grav.diabetes). Vilket jag förstås hemskt gärna skulle vilja undvika. Hoppas innerligt att det skulle komma igång av sig själv i passlig vecka sedan när det får bli dags.

Jag hann ju skriva förra veckan att jag kommer att vänta lite med insulinet, men bara 3 dagar efter fick jag ändå lov att börja på. Fastevärdena började krypa uppåt igen, vilket betydde att jag fick lov att påbörja insulinet ändå. Den första dagen var lite skrämmande att sticka sig igen, men det gör faktiskt mycket mindre ont att sticka insulin än att mäta blodsocker. Dessutom sticker jag alltså bara insulin en gång per dag. Nu får vi bara hoppas att blodsockret kommer sig i balans så småningom.

Jag fick också mitt ”gravidintyg” från rådgivningen, vilket ger mig rätten att ansöka om moderskapspenning och mammalådan. Funderade nog en stund om det är någon vits att ta en låda denna gång. Speciellt eftersom det inte är särskilt länge sedan sist. Men det är ändå några saker som jag gärna vill ha därifrån, alltså lutar det starkt mot lådan för tillfället! Kommer dock att vänta med beställning så länge som möjligt eftersom jag absolut vill ha 2019 års låda! Tyckte att åkpåsen och halaren och många av kläderna är mycket finare 😛

Börjar bli lite nervös inför ultraljudet på tisdag när de ville kolla upp hjärtat igen. Även om hon nog väl poängterade att allt verkade se bra ut, har man ju ändå den där lilla gnagande oron ändå.

Krämporna då? Min höftsmärta har tyvärr tilltagit denna vecka. Kan inte sitta med benen i kors eller i konstiga ställningar och det blir värre av att vara för aktiv en dag. Antar att detta är foglossning. Jag hade samma i förra graviditeten, men det kom nog inte så här tidigt då. Men för övrigt mår jag nog bra! Är fortsättningsvis ganska pigg och orkar med mycket trots liten vilding här hemma och man aldrig får sitta ner och vila. Så småningom börjar det ändå liksom ”kännas” att man är gravid. Alltså att jag inte kan böja mig ner efter saker lika lätt, foglossningen som sagt, och helt enkelt att saker och ting börjar bli tyngre för kroppen!

Sara.

Back To Top